woensdag 6 februari 2013

Granen- Muesli koeken

Nog even een recept die ik even met jullie wil delen. 
Deze zijn door de jury hier thuis met een "erg lekker" beoordeeld!
....En ze zijn zo gemaakt, in hooguit 10 minuten bereidingstijd. 
....Ze zijn gezond (voor koekjes dan;)
....Handig voor als tien uurtje, ook voor de kinderen mee naar school, of voor jezelf natuurlijk..
....Bewaar ze luchtdicht (ik doe ze in een grote pot), dan heb je ze voor een paar dagen (als je niet teveel eet natuurlijk;)
En... ze zijn goedkoop.

Nodig:
 *100 gram tarwebloem
  * 100 gram "droge mix". Daar kun je dus alles in doen wat jij lekker vindt: muesli, havervlokken, zonnebloempitten, amandelen, rozijnen, gedroogde vruchtjes, gebroken lijnzaad... Probeer het lekker uit!
* 100 gram rietsuiker; ik heb die vervangen door 3 dikke eetlepels honing.
* 2  eetlepels melk
* 100 gram roomboter (evt. biologisch)
(je kunt ook kiezen voor biologische kokosolie, heeft een subtiele kokossmaak, ik deed half om half : kijk even op deze link voor meer info., deze heb ik gekocht, niet echt goedkoop maar hoop er lange tijd mee te doen.. En t' is heerlijk: 

Maak een bolletje met een lepel en druk ze plat op het bakpapier. Bak ze in ong. 25 minuten in een heteluchtoven bruin! (ik heb ze nog even omgedraaid en de onderkant ook even een paar minuutjes knapperig gebakken...

 Eet smakelijk!

8 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me heerlijk!
    Heb het opgeslagen in mijn favorieten. Ga het ook een keer proberen. Vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen van recepten.
    Groetjes Wanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. och och en nu denk ik aan mijn lijn hoor. Maar ze zien er wel overheerlijk uit hoor. Ook weer een recept pm it te proberen.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben niet zo,n bakster maar ze zien er wel heel erg lekker uit. X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat jammer dat ik deze niet even zo door het scherm kan pakken hihi....
    Ik ga je recept eventjes kopiëren. Vind je niet erg toch?

    groet, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heeeeeerlijk ziet het eruit. Ikzelf ben ook een bakfanaat, dus ik ga je volgen hoor.

    Misschien vind je het ook leuk om mijn blog een keer te bekijken en misschien terug te volgen :-)
    Dat is: http://atmicasa.blogspot.com

    Liefs Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  6. deze ga ik zeker eens proberen zeker als ze zoooo gezond zijn ha ha.
    je blog ziet er super mooi uit vooral door die mooie grijze kleur en plaatjes aan de linkerkant ik ben pas begonnen maar het ziet er nog niet zo super uit als bij jou hoor.
    Ga je zeker volgen vind je haakwerkjes ook leuk.
    heb je zin om een keer op mijn blog te kijken http;//keihip-marielle.blogspot.nl
    doeiiii tot blogs

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vandaag gebakken met honing, heerlijk! Volgende keer maak ik een dubbele hoeveelheid, want ik denk dat ze snel op zullen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo , jawel ook hier een positieve feedback , ongeacht wanneer U dit recept publiceerde ben ik U echter dankbaar voor het delen ervan !! Zelf sta ik ook regelmatig in mijn keuken om ' zoet ' , of een beter woord ' bakken ' :) , reden hiervoor is dat ik meer en meer een ' zelfvoorziener ' ben geworden met de jaren ( zo begon ik onder andere met een eigen moestuintje en het loont echter de moeite toch om dingen zelf te maken , tevens begon ik pas dan kokerellen ook echt leuk te vinden terwijl ik voorheen de keuken alleen zag als de plaats waar de slavernij mij dwong om te koken en bakken lol :) . Tevens kreeg ik reeds van jaren terug te kampen met heftig ondergewicht wat mij dan ook in het bakken helemaal liet opgaan in ' suiker , vet , suiker en nog eens bergen suiker " ... Consequentie uiteraard : een wel heel erg gevaarlijke te hoge cholesterol in het bloed maar extreem weinig aan echte voedingsstoffen waarbij dan nog een vitamine-mineralentekort de kop op steekt . Kortweg dus : ik diende mijn voeding aan te passen , doch na 7 recepten van granenkoekjes is de cholesterol niks gedaald , in tegendeel kreeg ik net last van mijn hart :s ! reden hoogstwaarschijnlijk weer = suiker , vetten ! En dan kom ik EINDELIJK op Uw recept uit , ik heb het zowel met rietsuiker gemaakt als met de honing , voorkeur zowel in ' gezonder ' als in smaak gaat echter uit naar de honingkoekjes ! zalig :) persoonlijk voegde ik er ook nog enkele gedroogde stukjes banaan aan toe , tevens diepvriesfruit ( rood fruit dat gezond zou zijn voor bloedwaarden ? ) en veel havermout , helaas had ik net de muesli opgebruikt :) en toch stiekem weer wat vet omdat ik na zovele receptjes van teleurstelling in feite niet echt veel ' goed oog ' had in het recept maar nu naderhand gezien ? Mijn vaste basisreceptje geworden want ik had nl nihil last en ze waren echt wel lekker , tevens tal van mogelijkheden ( zo geraakt die pot honing ook eindelijk eens leeg :D ) Super grote dank ! ik ga jou ' volgen ' :) , lieve groet , Vicky

    BeantwoordenVerwijderen

Wat een leuk, een berichtje! Dank daarvoor!