zaterdag 26 januari 2013

Floortje

Even een post wijden aan ons lieve Harige Huismonster... Floortje. Met dit weer echt deel van het interieur. Ze slaapt de hele dag! Heel soms sjokt ze naar haar etensbakje, zodat ze er daarna weer een paar uurtjes tegenaan kan ....Slapen. Bij hoge uitzondering gaat ze naar buiten, om vervolgens met een knalroze neus en een geërgerde dramatische blik voor de schuifpui te staan. Als we haar er dan in laten, rent ze naar de verwarming toe waar een even gaat zitten opwarmen.
 
Floortje is ongeveer 16 jaar oud: zo'n 12 jaar geleden is ze bij ons komen wonen, ze was aangereden en langs de kant van de weg gevonden. Verwacht werd dat ze het niet zou redden, maar wonder boven wonder is ze er weer bovenop gekomen. En.. ze is zo lief! Iedereen hier is aan haar gehecht..

Wat voor ons t.v. kijken is, is voor Floortje op de vensterbank zitten. Wat ze ziet, weet ik niet, maar met haar grote groene kijkers ziet ze van alles en is het buiten reuze spannend. Wat ik aan decoratiemateriaal neerzet op de vensterbank zal haar een zorg zijn, zolang ze haar plekje maar behoudt.
 
Kattekwaad, daar is ze ook goed in. Hoe oud ze ook is... als de kat van huis is... (?) Ze mag niet op de bank bij ons. Haar nagelstand is door het ongeluk in het verleden nogal... tjah... ongelukkig. Ze blijft constant haken en dan moeten we haar losmaken. Op schoot lukt ook niet echt, je hebt halen in je broek en gaatjes in je benen. Maar als we er niet zijn, dan doet ze het lekker toch... en zodra ik dan thuis kom, hoor ik een doffe plof: Floortje die van de bank afspringt en me schaapachtig aankijkt "ik deed toch niks..?" En haar ultieme kattenkwaad is wel stiekem naar boven sluipen en op de slaapkamers rondwandelen, het liefst op een bed liggen en een dutje doen.
 
Gelukkig liggen er nu met deze kou geen muisjes of erger nog; vogels op de mat (haar cadeau voor ons), ik als vogelliefhebber kijk haar dan ondankbaar aan en mopper wat... vaak hoor ik het 's morgens in bed al, want dan heeft ze een speciale 'hol klinkende' miauw.. en dat weet ik al wel weer hoe laat het is...
 
En als je langs haar loopt, gaat ze op haar rugje liggen en wil ze gekriebeld worden (zie foto hieronder).
Hopen dat ze nog heel veel jaartjes bij ons mag zijn!

26 opmerkingen:

 1. Grappig, ik had een postje aan accentkleur zwart gewijd, je hebt ook een mooi zwart accentje ;-)

  Fijne avond,
  Groetjes Patries

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, aan dit pluizige zwarte bolletje kan ik wel wennen. :)

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige poes, Miriam!
  Het zijn af en toe best wel eigenzinnige dieren he?
  De foto's zijn prachtig. Op de bovenste foto kijkt ze zo mooi alert.
  Een mooie avond!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Great post. Nice atmosphere on your blog. I like it here. ;]
  Feel free to visit my blog. New images.
  If you like my picture like me on the fan page: https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856
  I will be extremely grateful.

  Have a nice weekend. Yours. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik had al gelezen ook een Floortje....ik ook!

  Wat een lieverd, alleen die vogels en muizen hier gaat het net zo....brr.

  Ik hoop dat ze heel oud mag worden!en jullie er nog lang van mogen genieten,lieve groet Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige mooie dame met een gouden karaktertje zo te horen. Fijn dat ze nog zo lang bij jullie heeft mogen wonen ondanks de verwachtingen. Ze ziet er nog top uit voor haar 16 jaar.
  groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lieverd ...ik hoop het ook voor jou...fijn weekend liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een poeppie, dat koppie,zo lief...
  Ik heb ook zo een dame op leeftijd rondlopen, maakt af en toe de gekste sprongen...
  En de dierenarts maar zeggen dat ze het niet lang meer heeft....
  Voorlopig is ze volgens mij aan haar 2e jeugd bezig...
  Pleegbroer houd haar goed bezig, ze begint eindelijk te wennen,ze is verwaarloosd geweest maar nu......vol leven,ondeugd en lol
  Wat een goed idee,een blogje over poezebeest, dat ga ik binnenkort ook doen.....
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat herkenbaar allemaal. Wij kun je om zo'n gek beest geven he? Wij hebben sinds een maand of 3 ook weer een kat die aan kwam lopen en niet meer weg wil. En allemaal dingen doet die eigenlijk niet mogen. Maar fijn dat jullie nog zo lang voor haar kunnen zorgen. En dat dat nog maar een paar jaren mag duren he?
  Een fijn weekend,
  groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke kat heb je. Ik heb er zelf ook een paar gehad. En als ze dan buiten een vogeltje zagen maakten ze een speciaal geluidje en gingen die snorbaarden heel snel heen en weer. Leuk je verhaaltje en heel herkenbaar.
  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk verhaal, wij hebben ook een kat gehad dus ik herken veel in je verhaal. Ik ben gek op katten maar de cadeautjes die ze je kunnen brengen daar ben ik ook niet zo gek op . Leuk dat je even bij mij langs kwam.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Net je blog ontdekt! Zie dezelfde interesses (kat, haken, fotografie), dus ik ga je volgen hoor! Wat een mooi huis heb je trouwens!
  Nog een fijne zondag!

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een leukerd!! en wat kun je daar van genieten he, heerlijk!

  fijne zondag!
  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Miriam, mijn hemel, of ik mijn eigen kat van vroeger terug zie. Mijn brave Flip. Mooie foto's maak je, daarom alleen al ga ik je volgen, haha. Maar ook het tuinen, haken, en af en toe een recepje is leuk. groeten Francien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een post Miriam, ik hoop dat Floortje nog lang bij jullie mag blijven.

  Groetjs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat klinkt als een hele gezellige familiekat!

  Fijne zondag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahahahahaha... gelukkig liggen er nu geen muisjes of vogeltjes voor de deur als kadootje hihi... Ach ja, het zit in zijn natuur zullen we maar zeggen. Heel fijn dat hij al 12 jaar bij jullie woont en zo te lezen met veel plezier :-)
  Leuke foto's en mooie details.
  Ik hoop ook voor jullie dat ze er nog jaren mag zijn.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zie nu in één keer overal posten van poezen. Moet dan wel even slikken. Onze poes moesten we precies een week geleden in laten slapen. Was ook 16 jaar. Gelukkig hebben we onze Boef nog (jack russel), anders zou het wel leeg zijn. Groetjes Alie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Alie! Och.. is altijd triest als je afscheid moet nemen van je poes... zo'n beestje hoort er zo bij! Ik kan trouwens niet op jouw blog snuffelen, heeft denk ik met je google account te maken (Google+)..

   Verwijderen
 18. Bedankt voor je reactie op mijn blog en welkom als nieuwe volgster.
  Ik ga jou ook volgen hoor! Ik vind dat je een erg leuk huis hebt, doet me denken aan ons vorige huis. Ook een huis aan de rand van het bos....
  Lieve groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hey Miriam!!

  Wat een toeval dat jij via een ander blog op de mijne terecht gekomen bent. Zo kom je opeens een oud-klasgenoot tegen haha!
  Wat een gezellige blog heb je...prachtige foto's! Daar kan ik nog wat van leren zeg.
  Wij hebben overigens ook zo'n oudje rond lopen in huis...onze kat wordt dit jaar 14...en al die tijd al bij ons...

  Ik ga je volgen!! Gezellig!!

  Liefs,
  Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat leuk! Wij hebben ook een poes van 16 jaar (en een van 6 en een Jack Russell) Heb je wel eens van voedselverrijking gehoord? Dan moet de poes "werken"voor zijn/haar eten. Vooral in tijden van veel regen en binnen zitten een uitkomst. Hier zijn ze druk emt een dichtgeknoopte eierdoos, maar er zijn tal mogelijkheden. zie b.v. ook http://www.youtube.com/watch?v=yEhAU6_Ly1w gewoon leuke raadsels verzinnen...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat een leuk, een berichtje! Dank daarvoor!