zaterdag 20 april 2013

Werk aan de winkel!

Druk weekje achter de rug. Bijna niet achter de laptop gezeten...  Echt een Bezig Bijtje geweest.
Ik zal komende week weer proberen bij te lezen op jullie blogs. 
Eigenlijk stond alle vrije tijd in het teken van.... de tuin! Alles lente-klaar maken.. Wat er deze week allemaal gedaan is? Hou je vast; hier komt de lange lijst:
 • Onkruid gewied (en dat was een boel!!). Hier zijn uren in gaan zitten, wat wil je met zoveel borders! Nog een middag hulp gehad van mijn moeder.. emmers onkruid zijn in de container verdwenen.
 • Vijver schoon gemaakt.
 • Gekregen keien van mijn ouders om de vijver heen gelegd (best een geduld klusje, net een puzzel;) Zo spaar ik langzaam steeds meer keien voor langs de vijverrand. Kunnen de vogels er mooi badderen en.. het staat ook nog mooi!
 • Dode beukjes er uit... nieuwe beukjes er in. De beuken staat langs het pad voor het huis met aan het einde een poort (zie foto hieronder).

 • Aanhanger met compost in borders geschept en er door geharkt. Het was vandaag 'compost-dag', dan mag je gratis compost halen. Hier zijn we vandaag de hele dag mee bezig geweest. Goed voor de tuin (en voor je beenspieren..au!).
  Nu bijna niet voor te stellen dat hier over een tijdje trossen met rozen te zien zullen zijn.
 • Struiken/ plantjes verplant. 
 • Planten gesnoeid.
 • Bij een kwekerij in de buurt een mooie boom uitgezocht voor in de achtertuin.. een Carpinus (Beukensoort) van zo'n 5m. hoog! Wat een verschil, de sfeer in de tuin met zo'n grote boom. De foto hier rechtsonder komt van internet; zo ziet hij er in de zomer uit, lekker vol.


 • Nieuwe vissen uitgezocht (m'n kleine meid mocht ze uitzoeken): Vanmorgen vroeg, toen ik het raam van de badkamer open deed om de mooie tuin even te bewonderen, schrok er een reiger op... Op het dak van de achterburen poetste hij zijn snavel schoon en schudde hij tevreden zijn veren op. Toen wist ik wel hoe laat het was... hij had de laatste vissen opgevreten, de draden om de vijver waren toch te laag... baalmomentje..., hier moest vandaag ook wat aan gedaan worden. (weer een klus erbij;). Nu staan er mooie stevige paaltjes om op goede hoogte om de vijver heen, met een soort web van visdraad... zodat het een 'Mission Impossible' wordt voor de Reiger om nog een visje te pakken!(op hoop van zegen) Er bleken nog 3 vissen in te zitten, die hebben nu dus weer gezelschap.
 • Bloementuintje gemaakt met R. en M.: ze hebben allebei een gedeelte van een grote zinken teil gekregen, hierin woensdagmiddag de bloemenzaadjes gezaaid. We zijn lid van Natuurmonumenten, hiervan kregen ze dit pakketje. Superleuk om te doen voor de kinderen. Over een poosje zal hij wel uitpuilen van de bloemen. Mits ze er goed voor zorgen natuurlijk ;). Je ziet recht de bloementuin van mijn kleine meid en links die van mijn zoontje... de een 'beregent' en de ander niet.

En verder... het kikkerdril is veranderd in een bewegende massa van honderden kleine kikkervisjes!! (trekt dagelijks veel bekijks! Als ik er entreegeld voor zou vragen....;)

De Prunus staat in bloei... al is het altijd maar kort, wat staat het mooi, al die roze bloemetjes!
... en de Aalbessenstruik heeft er ook zin in; zit al vol met blaadjes. Dit jaar en niet vergeten een net over te doen, anders eten de vogels alle bessen op.

Er staan nu 4 kastanjeboompjes in de tuin, die allemaal al uit de knop komen! Ja, 4 is best veel.. want boompjes worden bomen, maar.. ik vind ze zo mooi. En hem mijn man er van overtuigd dat je ze erg goed kunt snoeien, ach en voor ze zo groot zijn, hebben wij al een kunstgebit en een looprek.

De stokrozen komen mooi op aan de zijkant van het huis. Vorig jaar was ik te laat met zaaien... hopen dat er dit jaar wel bloemen in komen!
En eind van de dag even met een glas rode wijn en wat toastjes genieten van het eindresultaat..! Het is hard werken, maar wel een dankbare klus. 

W.s. volgende week wel weer tijd om te gaan haken. 
Heb vorige weekend nog wat gehaakt, hier zal ik volgende week een berichtje over posten.
Morgen weer een mooie dag.. geniet er allemaal van!!

18 opmerkingen:

 1. Zo... jij bent al ver met je tuin, ik heb nog niets gedaan, Wij hebben best veel beuken staan en het blad valt er nu pas af, wacht even tot alles eraf is, anders blijf ik bezig.
  Maar nu ik jou tuin zo zie, wordt ik best een beetje jaloers, zo mooi, en lekker opgeruimd!
  Wie weet begin ik volgende week ook maar.

  Fijne Zondag,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt een aardige lap grond om te onderhouden, lekker is dat dan hè als het grote werk gedaan is en alles er weer spik en span uit ziet!

  Een fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoooo! Jullie hebben bergen werk verzet in de tuin! Als ik dat zo lees en de foto's zie, moet het wel een prachtige tuin zijn!!! Heerlijk dat nu alles lente-klaar is! Kun je er lekker van gaan genieten!!!

  Fijne zondag vandaag! Hier schijnt de zon!!!

  Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wowww wat een prachtige tuin zeg !!...liefs fijne zondag van mij...x !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wonen jullie mooi, Miriam! Fantastisch!
  Heerlijk die tuin. Begrijp dat het veel werk is, maar wat een genieten.
  Als straks alles in groei en bloei is, wat kunnen jullie de zomer er lekker vertoeven.
  Een mooie zondag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw, wat een gave tuin!!!Heerlijk....wel veel werk, maar lekker buiten..mmm
  Fijne zondag en liefs Theetje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb jij veel gedaan zeg..super zeg en dan die mooie
  foto's van je tuin erbij..ik hop dat je heerlijk
  gaat genieten de komende tijd!!

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je al veel werk verzet in de tuin.Prachtige grote tuin heb je en zo'n kastanjeboom is echt prachtig, wij hadden er vroeger thuis ook eentje.
  Mijn tuin is hier helaas te klein voor.
  Fijne avond en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zo een hele klus mey zo een grote tuin. het resultaat is er ook naar.
  lekker alles op te zien komen.

  groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een grote tuin! heerlijk zeg. Daar zal inderdaad een hoop werk in gaan zitten maar het is straks wel genieten van al het moois! Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed bezig geweest Bezig Bijtje inderdaad!
  Super mooi geworden allemaal zeg. Ik ben ook bezig geweest in de tuin, lekker rommelen, wat snoeien, dingen verzetten, opruimen, vegen etc...
  Heerlijk om te doen, ik had gewoon spierpijn ervan haha... ja dat krijg je als je 40+ bent!
  Groetjes en nu maar heerlijk genieten....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Petje je af, wat jij/jullie in één dag verzet hebben!
  't Geeft zo'n heerlijk gevoel, hè, dat alles weer op orde is.
  Nu alleen regelmatig bijhouden.
  Wat leuk en belangrijk, dat jullie kids ook een tuintje hebben.
  Zo krijgen ze vast en zeker ook groene vingers.;-)
  Hartelijke groetjes van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo, jullie zijn lekker bezig geweest. Maar wel met resultaat! Heerlijk om dat dan te bewonderen met een lekker glaasje wijn, wel verdiend! En nu moet het alleen nog allemaal gaan groeien...
  Liefs, petje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie zijn heerlijk bezig geweest. het ziet er dan ook weer prachtig uit, bij ons staat de tuin tuin ook op de schop maar dat laat ik nog wel zien in een post!

  Fijne zonnige dag!
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. The garden looks regenerated and ready to be habitable for spring and summer!
  Good job !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Miriam,

  Wat een grote tuin hebben jullie! Ik kan mij voorstellen dat het een enorme klus moet zijn geweest om het opgeruimd en klaar voor de zomer te krijgen. Jullie hebben prachtige bomen in de tuin staan. Wij hebben er ook behoorlijk wat staan. Misschien wel te veel, want het brengt ook flink veel schaduw met zich mee :-) Leuk dat bij jullie de stokrozen het zo goed doen. Bij ons wil het maar niet lukken....geen idee waar het in zit.

  Een fijne week toegewenst! Geniet van de tuin.

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo te lezen hoeven jullie je niet te vervelen :-)
  Veel werk maar dan heb je ook wat...

  Geniet ervan
  Fijne week
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen

Wat een leuk, een berichtje! Dank daarvoor!