vrijdag 4 januari 2013

Kisttafel & meer...

Zo... De eerste posting van 2013! De kerstboom is weer opgeruimd. Altijd leuk als hij net staat, maar na 3 weken mag hij van mij wel weer in de doos. Geeft weer licht en ruimte!
En ik ben weer even in de weer geweest met het fototoestel. Toch leuk om af en toe weer even te prutsen met het fototoestel, en het huis (en de kat) zijn regelmatig mijn doelwit.

Mijn nieuwste aanwinst..... tadaa.... is een oude kisttafel uit Normandie. Ik kreeg een paar foto's toegemaild van een brocanteverzamelaar die hem net had uitgeladen en die ik toevallig had gemaild voor een andere salontafel ... dat was begin van de week, en vandaag hebben we er even een klein ritje aan gewaagd. Ben er he-le-maal blij mee. Hij is oud, en niet perfect (hier een daar een likje verf aan de randen weg...) maar dat is nou net wat ik mooi vind! Hij bleef maar door mijn hoofd spoken...
Ik heb hem even vastgelegd (hoe kan het ook anders... ik was helemaal trots:), dit is hem:
De schaal op deze kisttafel Is van Petrus Regout, kwam er achter dat ik steeds dezelfde schalen mooi vond, en op de achterkant stond dat het Regout schalen waren. Leve de Kringloop. Heb er nu 3, wel allemaal verschillende hoor. Ik wil er binnenkort bloembolletjes in doen, staat vast leuk.
 
En tjah... als het dan toch vakantie is, .. tijd om de keuken weer even schoon te maken en alles even netjes te maken. Zie hieronder het resultaat.
En Floortje maakt inmiddels ook al zo lang deel uit van het interieur(ze is16 jaar en daarvan woont ze 13 jaar bij ons!), altijd leuk om haar snoet even op de foto te zetten! In de winter krijgt ze altijd een roze neus, en in de zomer is deze weer (bijna) verdwenen.
De 3 kannetjes hieronder heb ik ook weer bij verschillende kringloopwinkels opgeduikeld. De onderste twee staan mooi in de keuken op de rand van de schouw van de wasemkap.

11 opmerkingen:

 1. Hoi!
  Hij is mooi hoor, staat leuk!
  Maarre.... is de roze fase weer voorbij? ;)

  groet!
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de roze fase heeft zich voorgezet in Myrthe's kamertje! :)

   Verwijderen
 2. Wow, mooie spullen hoor! En wat netjes OPGERUIMD! Ik wil dat ook:) Ik probeer het ook regelmatig maar het lukt meestal maar voor 1 dagje en dan is de pret weer over

  Groetjes Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je!
  Haha, nou... de kinderen waren uit logeren dus het huis was na opruimen ook even fotoproof :) Als hier gespeeld wordt dan ligt hier ook vanalles hoor! Al ben ik wel van de opruim.. eind van de dag doe ik mijn best dat alles op zijn vaste stekje staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kist tafel heb je gescoord!!!!
  En...je verzameling kannen zal in de loop der tijd wel lekker gaan groeien denk ik..hahaha er leuk!!!

  Prettige dag, groetjes Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik ben lid geworden en ga op mijn gemak je pagina eens lezen. Word je ook lid van mijn blog? Zou toch leuk zijn als we eens wat meer volgers zouden krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi huis!
  Leuk dat je mijn blog volgt!

  Liefs Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat woon jij prachtig zeg......en jij kan ontzettend mooie foto's trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een geweldig mooie huis heb jij!! groetjes angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat je even bij me kwam buurten en een berichtje achterliet... ik kwam ook even bij jou snuffelen... ik zie ook veel overeenkomsten... oud huisje, zwart/witte poes, ik vind je witte kast in de woonkamer prachtig!
  Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh... en je header met de blauwe druifjes erin is natuurlijk ook super leuk! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat een leuk, een berichtje! Dank daarvoor!