Suikervrij,
snel te maken,
en een erg lekker tussendoortje!
Zoals ik al eerder schreef; ik ben lekkere recepten aan het verzamelen (zowel kook- als bakrecepten) waar zo weinig mogelijk witte bloem/ suiker/ E nummers e.d. in zitten.
In plaats daarvan gebruik maken van tarwe-/ volkorenproducten, als zoetstof Stevia gebruiken (in druppelvorm, ik moet er wel even aan wennen) of nog lekkerder: honing! Is best even speuren, maar op het internet ben ik dit recept laatst tegen gekomen.
Mueslikoekjes, het recept (en o... wat gaat je huis lekker ruiken!!):
Nodig:
- 2 eieren
- 200 gram muesli
- 100 gram tarwemeel
- 1 theelepel zout (maximaal, ik doe er de volgende keer wat minder in... die van mij waren iets te zout..)
- 2 volle theelepels kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels olie (ik deed neutrale olijfolie)
- 1dl. melk (of water)
- 2 eetlepels honing (ik doe de volgende keer een halve eetlepel meer:)
Werkwijze:
* Splits 2 eieren.
* Meng 200 gram muesli, 100 gram tarwemeel, 1 theelepel zout, 2 theelepels kaneel en 1 theelepel gemberpoeder in een kom.
* Voeg in een andere kom 2 eetlepels olie, 2 eetlepels honing, de eidooiers en 1 dl melk (of water) samen en roer dit hierna door het mueslimengsel.
* Klop dan de eiwitten stijf en schep die luchtig door het beslag.
Vet een bakplaat in (of gebruik bakpapier, wel zo handig) en strijk het beslag uit tot een laag van ongeveer 1cm dik. Bak het dan in het midden van de oven op 180 graden in 20 minuten tot hij mooi bruin is. Hierna meteen snijden.
En... Smullen maar!
Ziet er lekker uit, Miriam!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend
Groetjes, Pietrik
Kijk, als jij nou al die gezonde tussendoortjes uitprobeert en op je blog zet...deal?
BeantwoordenVerwijderenliefs,Wendy
Wat zien de koekjes er heerlijk uit en een gezond tussendoortje.
BeantwoordenVerwijderenWens je een fijn weekend.
Lieve groet, Mea
Hoi Mirjam,
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor het gezellige berichtje op mijn blog! Je mueslikoekjes zien er heerlijk uit! Ik ben vandaag ook aan het bakken geweest. Vanmiddag was het er hier perfect weer voor (regen).
Een fijn weekend gewenst!
Madelief
Dit zijn koekjes naar mijn hart zeg, ik ga het recept opslaan.
BeantwoordenVerwijderenVoor onze oudste gebruikten we door allerlei allergieën, ook geen suiker en zo weinig e nummers...je leert dan wel koken en bakken met andere hulpmiddelen.
Honing wordt hier vele gebruikt!!!
Fijn weekend en lieve groet,
Eefie
Hmmmm Lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk ga je recept ook opslaan!
Dank je wel :-)
Fijn weekend.
Groetjes Ingrid.
Lekker hoor, jammer dat we het niet kunnen ruiken.....
BeantwoordenVerwijderenGezellige week, groetjes Evelien
Lief dat je ons het recept geeft. Ga ik zeker een keer maken ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Anneke
Ik ruik het zowat door het scherm heen hihi......
BeantwoordenVerwijderenIk ben ook niet zo van de E-nummers en honing (vooral acacia) gebruik ik al jaren. Heerlijk recept Miriam dus die ga ik even knippen en plakken hihi......
Groetjes, Helma
Wie weet sla ik woensdag met de kids aan het bakken... het ziet er zo lekker uit. En inderdaad weg al die e-rotzooi
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Sot & Tof
Dag Mirjam,
BeantwoordenVerwijderenWat heb je een gezellige blog!
Dat recept ga ik ook uitproberen, staat bij mijn favorieten.
Ben volger geworden bij je.
Wil je mijn blog ook volgen?
Graag hoor ik van je!
Lieve groetjes Wanda
hmmm dat ziet er lekker uit, dat recept ga ik ook eens klaar maken ;)
BeantwoordenVerwijderengroetjes Fleur
Ohh. meteen raak! Deze ga ik vanmiddag nog proberen, jammie.. en zonder suiker :)!
BeantwoordenVerwijderenDie ga ik dit weekend maar eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenGemaakt en mijn pubers vinden ze heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenHelemaal geweldig, gezond snoepen.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me erg lekker Miriam. Misschien nog wat tips voor deze koekjes. Neem als zoetstof ook eens agave siroop, helemaal natuurlijk en lekker zacht zoet van smaak. Verder kun je heerlijke gezonden zaden en vruchten toevoegen, de zogenaamde superfoods, zoals chiazaad, gochibessen, hennepzaad, cacao enz. Als botervervanger kun je kokosolie gebruiken, hierin zitten de goede vetten en puur natuur, geur en smaakloos.
BeantwoordenVerwijderenMisschien kun je hier iets mee. Groetjes jeanne
hoi Bezig Bijtje, wij zijn op vakantie en proberen in het vakantiehuisje je mueslikoekjes te maken, met mijn drie oudste kinderen zijn we aan de slag, heel gezellig en we hopen op een lekker resultaat!
BeantwoordenVerwijderen