zondag 6 april 2014

Groen, groener... groenst!

~ Hier de eerste Tuinpost van 2014 ~
Er komen weer een boel frisse blaadjes op, dat vind ik altijd zo mooi aan de lente! De bosrand kleurt ook al mooi groen, dit is weer een heel ander uitzicht dan twee weken geleden! 
Hier even foto's van vandaag:


  V.l.n.r.: opkomende Pioenrozen  (en hopelijk dit jaar bloeien!), Kiwiplant, bloesem van de Malusboom, Paardekastanje, van de rode bloem weet ik geen naam: waren bolletjes die we 3 jaar geleden hebben geplant, de Leilindes voor het huis zijn weer gesnoeid, Sering staat vol in knop, de Carpinus (soort Beuk) zit volop in blad, Geraniums staan in bloei, de gele bloemen van de Kerria japonica  geven een hoop kleur aan de tuin!

Deze week is er een boel gebeurd aan de tuin en morgen wordt de rest gedaan. Dit jaar besteden we het een keertje uit, ik ben een dikkie dik (hoogzwanger) en Steef is druk met z'n werk en klussen in huis... (hierover later meer, de babykamer en onze slaapkamer zijn heel mooi geworden!!)


V.l.n.r.: Geranium: Ooievaarsbek, Geranium, groene bosrand als uitzicht, Vrouwenmantel, bloesem van de Appelboom en nog een foto van het groene uitzicht!

Hieronder onze eigen 'tuinman': de Citroenmelisse moest nodig gesnoeid worden!



Deze week werd er weinig gehaakt, Vooral veel opgeruimd en geklust. Alles in de slaapkamers is zelf gemaakt, 'gekringloopt' en bewerkt met mooie verf. Alles in grijs en wittinten met als accent Celadon (groen/blauw). Binnenkort even een collage als alles klaar is!

Fijne nieuwe week! 
Miriam 

17 opmerkingen:

  1. Heerlijk he, dat alles weer uit loopt! De rode bloemen lijken mij Anemone coronaria, maar kan het niet goed zien op de foto. Het is een bolgewasje die ik in het roze in de tuin heb. De Ranonkel lijkt mij een Kerria japonica te zijn, ook mooi ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk! Ik zal het meteen veranderen, weer wat geleerd! :)
      Groetjes!

      Verwijderen
    2. Of Ranonkelstruik dat is de nederlandse naam ;). Leren doen we nog iedere dag :D

      Verwijderen
  2. Alles is enorm uitgelopen, ook het blad aan de bomen waardoor alles weer zo groen en fris oogt. Succes met de laatste voorbereidingen, verstandig om het een en ander uit te besteden. Tenslotte willen jullie wel enigszins uitgerust de kraamtijd in.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh, die vrouwenmantel...... is verdwenen uit mijn tuin maar bij het zien van die waterdruppels op de bladen, denk ik ineens, die moet ik weer eens gaan aanplanten;) heerlijk he, die lente!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet de tuin er al prachtig uit!
    Ben ook héél benieuwd naar de 'nieuwe slaapkamers' ☺.

    Gezellige dag toegewenst.


    Lieve groet, Caroline.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat woon je daar heerlijk!
    Oh en wat een prachtig huis, zou later ook wel in zo'n huis willen wonen hihi.
    Je tuin wordt vast erg mooi.
    Oh en ik ben heeeel erg benieuwd naar de 'nieuwe' slaapkamer.
    Fijne zondag, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Miriam,
    Wat ziet het er allemaal prachtig uit zeg bij jullie... Ook lijkt het me heerlijk om zo'n mooi uitzicht te hebben.
    Wat een heerlijke bloemen in jullie tuin, en het uitbesteden van de grote tuinklussen lijkt met geen verkeerd idee, en dan heb je ook nog een eigen tuinman, geweldig...
    Ik ben heel benieuwd naar hoe alles is geworden in je huis...
    Ik wens je een heel fijne avond en een heerlijke nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Volgens mij zijn de rode bloemetjes anemonen! Ze zijn in elk geval heel mooi en je hebt ze prachtig op de foto gezet. Fijn dat jij je verder niet druk hoeft te maken over de tuin dit jaar.. De foto's zijn wel heel erg mooi en daar heb ik dan ook even lekker van zitten genieten! Hier moet ik ook maar weer eens even een rondje doen, is inmiddels alweer een week geleden en ons tuintje ziet er nu alweer zo anders uit.

    Ben trouwens wel benieuwd naar de slaapkamer en babykamer!

    Ik wens je een fijne week!!! Liefs, Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Is zo genieten hè als alles weer uitloopt. En wat wonen jullie prachtig!
    Ben heel benieuwd hoe het in huis geworden is... klinkt erg mooi!

    groetjes, Lydia
    lilaledikant.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige collages ,dank je wel,het blijft genieten van al die buitenwondertjes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat ziet je tuin er heerlijk uit! Prachtig al dat groen met hier en daar een vleugje kleur. Zo te zien hebben jullie een flinke tuin. Lekker om dan het eerst zware werk na de winter even uit te besteden. Zeker nu je zwanger bent.
    Wij zitten er ook aan te denken om de eerste tuinklussen uit te besteden. Zelf heb ik het superdruk met de winkel en de eerste fairs en voor mijn man is de drukte ook weer volop begonnen nu ze weer buiten kunnen schilderen. En als je het zo druk hebt is het wel fijn dat de tuin op orde is!
    Ik ben erg benieuwd naar de "nieuwe" slaapkamers!
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat wonen jullie prachtig zeg. De lente is mooi he, alles loopt uit en begint weer te groeien. Mooie collages heb je er van gemaakt. Geniet van de laatste zwangerschapsloodjes. Ik wens je een fijne week. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat wonen jullie geweldig . En wat heerlijk zo'n hulp in de tuin. Wat is dit toch een heerlijke tijd. Het moest eigenlijk een poosje zo blijven vind ik.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je maakt ons wel erg nieuwsgierig naar de kamers hoor, het klinkt wel heel mooi! Prachtige foto's heb je gemaakt, die bloesems vind ik altijd zo mooi <3

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie collage heb je gemaakt! Heerlijk hoe alles weer wakker wordt en gaat groeien/bloeien!

    Groet, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. prachtig allemaal! Ik kijk ook regelmatig naar het bos vanuit mijn keukenraam. De bomen zijn nog kaal, maar ik zie al een groene vleug!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat een leuk, een berichtje! Dank daarvoor!