zondag 2 augustus 2015

Tuin, moestuin en lekker eten!

 Hieronder even wat tuinfoto's, de tuin is nu op zijn mooist, vind ik.


Kijk, hier nog een bezig bijtje... De stokrozen worden druk bezocht!



De beplanting aan de voorkant hebben we ook opnieuw gerangschikt afgelopen lente.
De pluimhortensia's staan veel beter op deze plek.

Hier het terras waar we het vaakst zitten. (zuidwesten)

De aalbessenstruik op het zuiden is al leeg. 
Deze staat meer in de schaduw en zit nu vol bessen. Heerlijk!

Dit is de Makkelijke moestuin nu, alles groeit prima. Af en toe een hongerige slak, familie bladluis of een overenthousiaste merel op bezoek.... maar over het algemeen heb ik niks te klagen.

Mijn dochter maakte deze heerlijke salade met bieslook, 2 minikropsla en een wortel uit eigen tuin.
Van deze 2 sappige bieten maakte ik m'n heerlijke bietensalade (met bietenblad en stengel; wie durft?:)
Smaakt heerlijk en je gebruik alles van je plant. Fijn om te lezen dat hij her en der al is uitgeprobeerd!  
Ook 3 bosuitjes geoogst (ze groeien niet zo goed, deze wel en kregen een eervol plekje in de salade)



Wil je hem ook eens proberen? Hier het recept nog een keer 
(4 personen, hoofdgerecht):
- Kook de 4 bietjes in zijn geheel tot ze gaar zijn (als je er in kunt prikken met een vork). De schil wrijf je er daarna zo af onder de koude kraan. Dan snijd je de bieten in kleine blokjes. Doe het in een mooie grote schaal.
- Voeg dan toe: een appel in blokjes, een rode ui (fijn), gehalveerde olijven (half potje), paar augurken in plakjes en gehalveerde cherrytomaatjes, evt wat fijn gehakte bieslook.
-Was het blad van de bieten goed en snijd ze fijn.
- Haal de draden van de steeltjes af en snijd ze in kleine blokjes.

Giet er wat olijfolie overheen en een scheutje appelazijn (beregezond). Ik heb hem de laatste keer met "Crema di balsamico" (gewoon in de supermarkt te krijgen) op smaak gemaakt. Ook heerlijk! 
Leg er op het laatst wat stukje geitenkaas (als je dit lust:) overheen en wat walnootjes...
Heel lekker met een gekookt eitje en wat geroosterd brood met pesto? Vleesloos dagje!

 Jaaa! Een klein groen tomaatje... hoop dat er nog veel volgen..!

 De Pompoen is niet bescheiden en slingert een eind weg. Ben benieuwd of ik in de herfst mijn eigen pompoensoep kan gaan maken...!

 De dille bloeit... mooi hè?

En toch wel een eer... ik stond vorige week zaterdag bij Link Your Stuff op Annemaries haakblog in de collage!
Wat een eerst... het is toch een van mijn favoriete blogs!

Groetjes,

8 opmerkingen:

  1. Wat heb je een prachtige tuin!
    Ik kan me voorstellen dat je daarvan geniet.
    Mooie foto's ook.
    Groetjes, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. You have a beautiful and well maintained garden !!:) I have often visited your garden posts and loved seeing those pics:) great job!!
    And yes, Congrats on the feature too!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je toch een prachtige tuin! En je stokrozen zijn ook al zo mooi. Mijn tuin staat er ook vol mee, zo mooi! En bij mij worden de stokrozen ook goed bezocht door de hommels.

    Liefs, Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie tuin staat er mooi bij zeg. Prachtig! En heerlijk die verse oogst uit eigen moestuin. De bietensalade ziet er lekker uit. Ik houd ervan. Helaas ben ik de enige in huis, maar dat weerhoudt me er niet van om voor mezelf gerechten met bieten te maken. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie tuin! Heerlijk he, eten uit eigen moestuin!

    Groeten Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je tuin is zeker heel mooi op dit moment ....en lekkere groente uit de tuin..
    zelf kook ik rode bieten ook altijd met het blad en stengel en als ik nog wat blaadjes van radijsjes
    heb kook ik die ook mee.... groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jullie hebben een prachtige tuin! Bedankt voor het recept van de salade met rode biet, dit ga ik heel binnenkort uitproberen, hij ziet er supersmakelijk uit.
    Groetjes en geniet van het heerlijke zomerweer!
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  8. É muito bom poder plantas a nossa própria comida,parabéns pelo lindo quintal.Valéria.(Brasil).

    BeantwoordenVerwijderen

Wat een leuk, een berichtje! Dank daarvoor!